Accountantsregister.nl > Diensten > Interim accountants

Interim accountants

Meta: Interim accountants ondersteunen uw organisatie wanneer het nodig is. Ontvang geheel vrijblijvend 3 offertes van deskundige interim accountants in de buurt.

placeholder

Interim accountants ondersteunen uw organisatie wanneer het nodig is. Mist u de juiste deskundigheid op het gebied van financiële administratie en accountancy, of is een collega voor langere tijd afwezig? In beide gevallen bieden interim accountants een goede oplossing om problemen of nadelige uitkomsten achteraf te voorkomen. Een interim accountant neemt alle gewenste taken op zich, begeleidt en adviseert waar nodig. Op deze manier houdt u de focus op het drijven van uw onderneming.

Vergelijk meerdere offertes met één verzoek

Beantwoord een paar vragen om gepersonaliseerde offertes voor uw project te krijgen.

Interim accountants werken op opdrachtbasis

Voor een interim accountant hebben cijfers geen geheimen. Ze zijn analytisch sterk en hebben snel het overzicht in complexe situaties. Interim accountants zijn zelfstandig ondernemers die hun diensten leveren, zonder dat zij bij u in dienstverband zijn. Het voorvoegsel ‘interim’ is afkomstig van het Latijnse ‘ad interim’ en betekent letterlijk vertaald ‘in de tussentijd’. Interim accountants werken veelal op opdrachtbasis bij verschillende bedrijven. Gemiddeld gaat het om periodes van zes maanden tot een jaar. Langere of kortere periodes komen ook voor. Het grote verschil tussen een interim accountant en een vaste accountant, is dat de interimmer op opdrachtbasis bij verschillende bedrijven werkt.

De diensten van interim accountants

Interim accountants kunnen behulpzaam zijn bij uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van de financiële administratie. Mogelijk verzorgt u zelf de verwerking van facturen en bankmutaties, maar heeft u ondersteuning of een deskundige blik nodig bij lastigere zaken, zoals de jaarrekening, kwartaal- of maandafsluiting, salarisadministratie en belastingaangiftes. Een interim accountant helpt u ook graag bij de controle rondom financiële processen in uw organisatie. Ook advies aan de hand van begrotingen, prognoses en cijfers behoort tot de mogelijkheden. Interim registeraccountants staan vanuit de AFM onder toezicht. De wet- en regelgeving wordt daarbij nauwlettend in de gaten gehouden en nageleefd.

Adviserende rol en inzicht in de financiën

Interim accountants helpen ondernemers het overzicht te houden en bovengenoemde wet- en regelgeving rondom de financiële processen en rapportages te respecteren. Interim accountants zijn vooral actief in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij grote ondernemingen. De adviserende rol rondom fiscaal, administratief, bedrijfseconomisch en financieel gebied wordt hoog gewaardeerd. Een interim accountant zorgt voor inzicht in de financiën en realiseert of controleert de inrichting van de administratie van organisaties. Een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden van een interim accountant:

 

  • Het opstellen, beoordelen of controleren van de jaarrekening.
  • Het geven van fiscaal en financieel-economisch advies.
  • Belastingaangiftes verzorgen.
  • Advies over de beste financieringsvorm of aanvraag van subsidies
  • Salarisadministratie
  • Hulp bij en advies over bestaande financiële processen.

Vind eenvoudig een Interim accountant voor uw organisatie

Heeft u behoefte aan advies, hulp of andere ondersteuning rondom uw financiële processen? Accountantsregister.nl is matchmaker tussen bedrijven en interim accountants. Voor elke interimopdracht kijken we naar uw specifieke wensen, gewenste periode en het aantal uren per week. Vul uw aanvraag voor een interim accountant in en ontvang 3 offertes van deskundige interim accountants in de buurt. U heeft binnen 48 uur geheel vrijblijvend een antwoord. Vervolgens kiest u zelf de interim accountant die het beste bij u past.